Elektrikli Araçlar için Güneş Enerjili Şarj İstasyonu

Elektrikli arabanızı güneş enerjisiyle şarj etmek için gerekli bilgileri ve avantajları keşfedin. Cebinize ve çevreye nasıl fayda sağlayacağınızı öğrenin.
Elektrikli Araçlar için Güneş Enerjili Şarj İstasyonu

İçindekiler

Elektrikli Arabalar için Güneş Enerjili Şarj İstasyonu: Fotovoltaik Güçle Evde Şarj Edin!

Elektrikli bir arabanız mı var? Harika! O zaman güneş enerjili elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu yapmak sizin için mükemmel bir yatırım olacaktır. Hem cüzdanınız için güzel bir tasarruf modeli hem de karbon ayak izinizi küçültmek için mükemmel bir tercih. Bu yazımızda size bunu nasıl yapabileceğinizi anlatacağız.

Elektrikli Bir Arabayı Güneşten Elde Edilen Elektrikle Şarj Etmek: Nasıl tasarruf edebilirim?

Elektrik maliyetlerinin yükselmesi ve karbon ayak izimizi küçültmek her zamankinden çok fazla önemli olduğu bu zamanlarda, fotovoltaik elektriğin öz tüketimi giderek daha önemli hale geliyor. Ek olarak bir güneş enerji sisteminizin olduğunu varsayarsak bunu düşük bir kârla şebekeye vermek yerine, mümkün olduğunca ürettiğiniz elektriği kendiniz tüketmeniz kârınızı arttıracaktır.

Bunu elektrikli arabanızın olduğu bir senaryoda düşünelim. Elektrikli araba kullanmanız size yakıt maliyetlerinde büyük bir tasarruf sunacaktır. Bununla yetinmeyip elektrikli aracınızı güneş panellerinden elde ettiğiniz elektrikle evinizde şarj ettiğinizi düşünün. Artık elektrikli aracınızın yakıt maliyeti sıfıra indi ve ulaşım için karbon ayak izinizi en düşük seviyeye getirmiş oldunuz. Bu hem cebiniz hem de içinde yaşadığımız dünya için yapabileceğiniz en güzel yatırımlardan biri olmalı.

"Günümüzde piyasada evlerde kullanıma uygun ve güneş enerjisi ile beslenebilen çok sayıda elektrikli araç şarj istasyonu marka ve modeli bulmak mümkün. Ancak biz bu tasarruf sürecinde yatırımıza değer katacağına inandığımız TommaTech Elektrikli Araç Şarj İstasyonu modellerine web sitemizde yer veriyoruz. Rakiplerine göre oldukça verimli ve hızlı şarj olanakları sunan bu istasyonları yatırımınıza karar vermeden önce incelemenizi tavsiye ederiz."

Elektrikli Arabanızı Şarj Etmek için Güneş Enerjisi Kurulumu: Avantajları nelerdir?

  1. PV öz tüketiminin arttırılması: Elektrik fiyatları arttıkça, PV elektriğini sadece satmak artık yeterli seviyede tasarruf sağlamıyor. Bu nedenle mümkün olduğunca fazla elektriği kendiniz tüketmeli veya geçici olarak depolamalısınız.
  2. Maliyetleri düşürmek: Kendi ürettiğiniz güneş enerjisi ile elektrikli aracınızı şarj etmeniz. çeşitli aracı komisyonlarını ortadan kaldıracağı için enerji maliyetlerinizi düşürmüş olacaktır.
  3. Çevreyi korumak: Yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullandığınızda, sera gazı emisyonunu elektrikli bir aracın toplam kullanım ömrü boyunca %70'e kadar azaltılabilir.

Elektrikli Arabanı Nasıl Güneş ile Şarj Edersin

Elektrikli Arabayı Güneş Enerjisi ile Şarj Etmek için Neye İhtiyacım Var?

Güneş enerjisiyle çalışan elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için aşağıdaki temel bileşenlere ve adımlara ihtiyacınız olacaktır:

  1. Güneş Enerjisi Sistemi:
    • Fotovoltaik (PV) paneller: Güneş enerjisini elektriğe dönüştüren paneller.
    • İnverter: DC elektrik enerjisini AC elektrik enerjisine dönüştüren cihaz.
  2. Pil Depolama Sistemi (isteğe bağlı):
    • Güneş enerjisi üretimi ile kullanım arasında enerji depolamak için bir pil sistemi eklemek isteyebilirsiniz.
  3. Şarj İstasyonu:
    • Elektrikli araçlarınızı şarj etmek için kullanabileceğiniz uygun bir şarj istasyonu.
  4. Elektrikli Araçlar:
    • Güneş enerjisiyle şarj etmek için elektrikli araçlarınız.
  5. Montaj Yapısı:
    • Fotovoltaik panelleri çatıya veya arazide monte etmek için uygun bir yapı.
  6. Güneş Enerjisi Üretimi ve Şarj Kontrol Sistemi:
    • Güneş enerjisi sistemi ve şarj istasyonunu yönetmek ve izlemek için bir kontrol sistemi.
  7. Bağlantı ve Kablolama:
    • Elektrikli araç şarj istasyonu, PV panelleri ve ev veya işyerinizin elektrik sistemine bağlamak için gerekli kablolar ve bağlantılar.
  8. İzinler ve Düzenlemeler:
    • Yerel yetkililere güneş enerjisi sistemi ve şarj istasyonunun kurulumu için gerekli izinleri almak.
  9. Elektrik Bağlantısı:
    • Güneş enerjisi sistemi ve şarj istasyonunu ev veya işyerinizin elektrik sistemine bağlamak için bir elektrikçiye ihtiyaç duyabilirsiniz.
  10. Bakım ve İzleme:
    • Güneş enerjisi sistemi ve şarj istasyonunun düzenli bakımını yapmak ve performansını izlemek.

Bu bileşenlerin seçimi ve kurulumu, projenizin büyüklüğüne, bütçenize, yerel iklim koşullarına ve elektrikli araçların ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, yerel düzenlemelere ve elektrik kurallarına uymak önemlidir. Bu nedenle, bir güneş enerjisi uzmanı veya bir elektrik mühendisi ile çalışmak, kurulum sürecini daha verimli ve güvenli hale getirecektir.

Güneş enerjisi çözümünün Kurulması

1. Güneş Enerjisi Çözümünün Kurulması

Bu senaryoyu hayal edin: Ailenizle müstakil bir evde yaşıyorsunuz ve yakın zamanda elektrikli bir araba kullanmaya başladınız. Aile üyeleri tercihen evinizin çatısına monte edilmiş fotovoltaik tesisatı kullanarak aracı şarj etmek istiyor, böylece tesisin ürettiği güneş enerjili elektrikten mümkün olan en yüksek ölçüde faydalanabilir ve böylece mümkün olduğunca sık yollarda tamamen emisyonsuz olabilirsiniz. Güneş enerjisiyle çalışan elektriği kullanmak için, yardımcı bir sayaç ve akıllı bir kontrol sisteminden oluşan bir solar çözüm kurdunuz.

Elektrikli aracınızı güneş enerjisiyle şarj etme

2. Elektrikli Aracınızı Güneş Enerjisiyle Şarj Etme

Bu çözüm, ailenizin bir elektrik depolama cihazını, evinizi ve bir şarj istasyonunu fotovoltaik kurulumdan elde edilen elektrikle beslemesine olanak tanıyacaktır. üretilen PV elektriğinin mümkün olduğunca çoğunu kendiniz tüketmek istiyorsanız, uygun bir kullanım profiline (hem elektrikli otomobil hem de yardımcı tüketiciler için) sahip olmak kritik önem taşır. Elektrik depolama cihazları gibi uygun çözümler, fazla PV elektriğinin daha sonra kullanılmak üzere geçici olarak depolanmasına yardımcı olabilir.

Para tasarrufu ve emisyonsuz sürüş

3. Para Tasarrufu ve Emisyonsuz Sürüş

Ortalama bir elektrikli arabanın tüketimi (20 kWh/100 km) ve yıllık kilometresi (10.000 km) göz önüne alındığında, yıllık 2.000 kWh enerjiye ihtiyaç duyacaktır. Bu durumda, 1.400 kWh kendi ürettiği güneş enerjili elektrikle karşılanabilir ve 7.000 km boyunca emisyonsuz seyahat sağlanabilir.

Güneş enerjili elektrikle şarj için şarj çözümleri Güneş enerjisiyle çalışan elektrikli araç şarj istasyonunuz için yukarıdaki öğelerden hangilerine zaten sahip olduğunuzu ve hangilerine hala ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz yararlı olacaktır. Elinizde zaten ayrı ayrı bileşenler varsa, yeni parçaların mevcut sisteminizle uyumlu olduğundan emin olmak için özel dikkat göstermelisiniz.

Sıkça Sorulan Sorular:

Güneş Enerjisiyle Çalışan Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarına İlişkin Temel Sorular

Genel olarak konuşmak gerekirse, otomobillerimiz evde park halindeyken çok uzun bir süre boşta durmaktadır. Günlük sürüş mesafesini kat etmek için gereken enerji miktarı buna kıyasla çok azdır. Bu size güneş enerjisi fazlalığına bağlı olarak daha düşük bir şarj gücünde veya belirli zamanlarda şarj etme esnekliği sağlar. Böylece gün içinde dışarıdayken veya öğleden sonra işten döndüğünüzde elektrikli aracınızı güneşten ürettiğiniz elektrik ile şarj edebilirsiniz.

İdeal bir PV şarj çözümü, asgari olarak aşağıda özetlenen üç şarj stratejisini sunmalıdır.

  • Yalnızca PV fazlası
    • 100 PV elektrik ile şarj etme
    • PV fazlalığına bağlı olarak şarj işleminin başlatılması ve durdurulması
    • PV fazlalığına bağlı olarak şarj gücü
  • Elektrik karışımı
    • Ek karar değişkeni: Belirtilen enerji miktarı, belirtilen mesafe veya dinamik elektrik tarifesi
    • öncelikli PV elektrik şarjı, gerekirse şebekeden çekilen elektriğin eklenmesi.
  • Maksimum güç
    • Elektriğin nereden geldiğine bakılmaksızın mümkün olan maksimum güçle şarj etme.
    • Hızlı bir şekilde çok fazla güce ihtiyaç duyulması durumunda.

Prensip olarak, balkon enerji santralleri elektrikli bir arabayı şarj etmek için uygun değildir. Birçok elektrikli otomobil için balkon santrallerinden elde edilen enerji şarj işlemini başlatmak için gereken minimum güce ulaşmaz. Bu nedenle, elektrikli bir arabayı şarj etmek için bir balkon elektrik santrali kullanmak mantıklı değildir.


07.11.2023

ŞİMDİ ARA SİPARİŞ VER WHATSAPP