Güneş Enerjisi İle Elektrik Faturasını Azaltma Yöntemleri

Güneş enerji sistemlerinin elektrik faturanızı azaltma yöntemleri arasında uzun vadede en etkili çözümlerden biri olduğu artık kabul gören bir gerçek.
Güneş Enerjisi İle Elektrik Faturasını Azaltma Yöntemleri

Elektrik Faturasını Azaltma Yöntemleri | Güneşin Ücretsiz ve Temiz Enerjisi

 * Güneş panelleri, pahalı fosil yakıtlarından değil, güneşten gelen enerjiyi kullanır, yani güneşten elektrik ile sizin için pahalı elektrik diye bir şey artık yok.

 * Fazla elektrik, elektrik sayacının tersine çevrilmesi için şebekeye geri gönderilerek veya bir ev pilinde saklanarak daha fazla tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.

Türkiye’de 4 mevsim boyunca ısınmak veya serinlemek için klimaları, yiyeceklerimizi korumak için buz dolaplarını ve gün boyu diğer birçok ihtiyacımızı karşılamak için elektrikli ev aletlerini kullanıyoruz. Yani yıl boyu 7/24 süren bir elektrik tüketimine sahibiz. Sonuç olarak bu daha büyük elektrik faturaları anlamına gelir. Ayrıca elektrik dağıtım şirketleri her zaman yoğun sezonlarda veya talebin yüksek olduğu zamanlarda elektrik fiyat oranlarını artırır.

Daha yüksek elektrik faturası her zaman ailemiz için daha fazla masraf anlamına gelir. Güç, kentsel bir ortamda yaşayanlar için her zaman bir zorunluluktur ve gerçekten o kadar pahalı olmamalıdır, ancak elektrik pahalı fosil yakıtlara ve gazlara dayandığından dolayı gün geçtikçe dahada pahalılaşmaktadır. Demek oluyor ki bu faktörleri kaldırırsanız sizin ve insanlığın geri kalanı için hem elektrik faturalarınızda tasarruf sağlarsınız hem de fosil yakıt tüketimini azalttığınız için karbon ayak izinizi küçültmüş olursunuz.

Güneş enerjisinin tam olarak yapmak istediği şey de budur. Dünya'nın pahalı yenilenemez kaynaklara olan bağımlılığını ortadan kaldırmak ve onları bize gün boyu ücretsiz ve temiz enerji sağlayan güneşimizle değiştirmek.

Güneş panellerinin sizi elektrik harcamalarınızdan nasıl ve neden kurtarabileceğine henüz ikna olmadıysanız, size yardımcı olmamıza izin verin.

Nasıl? Ve Neden?

Bir güneş paneli kurulumuna yatırım yapmayı seçtiğinizde, hatırı sayılır bir meblağ karşılığında pek çok olumlu şey gerçekleşebilir, işte bunlardan bazıları:

Güneş panelleri Evinizin Elektriğini Üretir

Güneş panelleri Evinizin Elektriğini Üretir

İlk yatırımınızdan sonra bunu ücretsiz olarak yaparlar. Yukarıda da belirtildiği gibi güneş panelleri enerjisini bedava bir enerji kaynağı olan güneşten elde etmektedir. Paneller elektrik ürettiğinde ve elektrik tesisatınıza bağlandığında, eviniz elektrik şirketi tarafından sağlanan elektrik yerine bu elektriği kullanacaktır.

Böylece sayaç çalışmadığı için elektrik faturalarınızdan kesinlikle tasarruf edersiniz. Güneş panellerinin yalnızca güneş çıktığında, yani genellikle sabah 6'dan akşam 6'ya kadar çalışacağını unutmayalım ancak bu süre dışında da başka bir şekilde tasarruf etmenize yardımcı olacaktır…

Güneş Paneli Sistemleri Sizin İçin Fazladan Elektrik Üretecek

Güneş Paneli Sistemleri Sizin İçin Fazladan Elektrik Üretecek

Doğru, güneş ışığında elektrik üretimi için harcanan tüm zaman her saniyesine değer çünkü güneş panelleri genellikle hava durumuna bağlı olarak fazladan enerji üretir. Şimdi, güneş battıktan ve paneller artık çalışamaz hale geldiğinde gerçekleştirebileceğimiz iki senaryo var.

Birincisi, panelleriniz tarafından üretilen fazla elektriğin şehirde veya yerel bölgenizdeki trafo şebekesine verilmesidir. Yani güç, şehrin geri kalanının kullanabilmesi için hizmet sağlayıcılara gönderiliyor.

Tabii ki güneş paneli sistemi elektriği sağlayıcıya bedava vermiyor, fazla elektrik şebekeye geri gönderildiğinde sayacınız geri dönecek gibi düşünebilirsiniz. Bu sayede fazla ürettiğiniz elektriğin miktarına bağlı olarak geceleri kullanacağınız elektriğin faturasını da hafifletmiş olursunuz.

İkincisi, çoğu güneş paneli sistemiyle uyumlu, ev tipi enerji pili adı verilen bir aparat gerektirir. Sisteminiz tarafından üretilen fazla elektrik, kompakt ev pilinin içindeki depoya gönderilir, bu sayede daha sonra veya acil bir durumda kullanmaya devam edebilirsiniz.

Gerçekler ve sayısal istatistikler

Size güneş panellerinin elektrik faturalarında nasıl ve neden tasarruf sağlayabileceğini anlattık, ama elbette ne kadar tasarruf edeceğinizi bilmek istersiniz, değil mi? Bunun güneş paneli sisteminize, markaya, enerji şirketine ve bulunduğunuz lokasyona göre değişebileceğini unutmayın, ancak biz size sadece ne kadar tasarruf edebileceğiniz konusunda genel bir fikir vermek istiyoruz.

Hesaplamalar ortalamalara dayalıdır, bu nedenle güneş paneli yatırımınız için ödeme yaptığınızda noktasal doğruluk beklemeyin. Türkiye’deki ortalama bir hane, yalnızca elektriğe her ay yaklaşık 300-350 TL harcıyor. Güneş panelleri kurduktan ve testler yaptıktan sonra kurulumun ve çatının boyutuna göre bu faturanın tamamını elektrikten karşılamak mümkün.

Bir güneş paneli dizisinin olağan ve beklenen ömrü yaklaşık olarak 30 yıl gibi uzun bir zaman aralığıdır bu da demek oluyor ki tasarruf oldukça muazzamdır. Güneş panelleri olmadan 30 yıl geçiren ortalama bir aile 125.000 TL elektrik faturaları için harcayacak. Bununla birlikte, güneş panelleri ile bu fatura neredeyse 0’a düşüyor. Otuz yıl içinde yaklaşık 125.000 TL tasarruf ediliyor ve bu bir güneş paneli kurulumu için harcanan paranın yaklaşık olarak 5 katı diye biliriz.

Hala ikna olmadınız ve güneş enerjisine yatırım yapma konusunda kararsız mısınız?

Aklınıza takılan tüm sorular için öğretici blog yazılarımızı inceleyebilirsiniz veya iletişim kanallarımızdan bize ulaşıp güneş enerjisi sistemleri yatırımınızda merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt bulabilirsiniz. Size en uygun kurulumu seçmenizde yol gösterici ışığınız olmayı seviyoruz, diğer ilerlemelerin yanı sıra güneş paneli teknolojimizle size ve çevreye yardımcı olmaktan başka bir şey istemiyoruz.

17.11.2022

ŞİMDİ ARA SİPARİŞ VER WHATSAPP