Güneş Panellerinin Verimliliğini Arttırmanın 5 Yolu

Güneş enerjisi sistemlerinizin verimliliğini arttırmak için yapabileceğiniz başlıca yöntemler nelerdir? Cevaplar yazımızda.
Güneş Panellerinin Verimliliğini Arttırmanın 5 Yolu

Güneş Paneli Verimliliğini Artırmak

Tüm dünyada giderek daha fazla işletme ticari güneş panellerine yatırım yapıyor. Bunun birkaç nedeni var. Birincisi, güneş panellerinin verimliliği son yıllarda önemli ölçüde arttı. Hükümetlerin iddialı Net Sıfır Hedefleri belirlemesiyle birlikte, işletmelerin karbon ayak izini azaltmak için yenilenebilir enerji çözümlerini kullanmaları konusunda da ciddi boyutta artan bir baskı var.

Birçok işletme ticari güneş panellerine bir servet harcıyor. Bununla birlikte, bazıları yaşamları boyunca güneş panellerinin verimliliğini korumak için yeterince şey yapmıyor. Sonuç olarak, panelleri mümkün olduğu kadar fazla elektrik üretmiyor ve bu da işletmeye mal oluyor.

İşletmelerin güneş panellerinin verimliliğini korumak için yapabilecekleri çeşitli şeyler vardır. İşte işletmelerin ticari güneş paneli verimliliğini artırabilecekleri ve mümkün olan en iyi elektrik çıkışını elde edebilecekleri en iyi altı yolumuz.

Güneş Paneli Verimliliğini Artırmanın En İyi 5 Yolu

1. Daha verimli güneş paneli modellerinden birini satın alın

kaliteli güneş paneli

Güneş panelleri fotovoltaik hücrelerden oluşur ve güneş ışığını güneş enerjisi şeklinde kullanılabilir elektriğe çeviren de bu hücrelerdir. En mükemmel panel bile olsa günümüzde bir güneş paneli aldığı tüm güneş enerjisini elektriğe dönüştüremez.

Bu nedenle, bir panelin verimliliği, fotovoltaik hücrelerin fiilen elektriğe dönüştürdüğü enerji ile panellere çarpan enerjinin yüzdesidir.

Güneş pili teknolojisi son beş yılda çok yol kat etti ve ortalama güneş pili verimliliği yaklaşık %15'ten %22'ye yükseldi. Ancak, tüm güneş panelleri eşit yaratılmamıştır ve bir modelin malzemesi ve yapısı panelin verimliliğini ve fiyatını belirler.

Başlangıç ​​maliyeti muhtemelen daha pahalı olsa da daha verimli ticari güneş paneli modellerinden birini satın almak, en iyi sonuçları elde etmek istiyorsanız, muhtemelen yapabileceğiniz en önemli şeydir.

2022'de Türkiye’de sunulan en verimli ticari güneş paneli modellerinden bazıları, yaklaşık %23 verimlilikle CW Enerji ve TommaTech tarafından üretiliyor.

2. Yüksek Konsantre Fotovoltaik (CPV) Hücreli paneller satın alın

Konsantre fotovoltaik hücrelerin ilkesi, güneş ışığını son derece yüksek verimli bir güneş piline odaklamaktır. En iyi geleneksel güneş panelleri %23 verimlilikte zirveye ulaşırken, CPV panellerinde kullanılan hücreler %46 verimliliğe ulaşabilir!

Bu teknoloji ile büyük verimlilikle birlikte pahalı bir fiyat etiketi gelir. CPV panelleri, geleneksel PV panellerinden 4 kata kadar daha pahalıya mal olabilir.

Ayrıca geleneksel güneş panelleri kadar çok sayıda CPV modeli mevcut değildir. Ancak, bir tedarikçi bulabilirseniz ve önceden harcayacak paranız varsa, CPV teknolojisi kesinlikle dikkate almaya değer.

3. Gölgeli alanlara güneş panelleri kurmaktan kaçının

güneş paneli gölgelenmesi Panelleri ağaçların veya binaların gölgeleyebileceği bir alana yerleştirmemeye dikkat edin.

Güneş panelleri güneş ışığından elektrik ürettiğinden, gölgenin elektrik çıkışına zarar vermesi oldukça tahmin edilebilir bir durum. Bununla birlikte, birçok insan gölgenin bir dizi güneş paneli üzerindeki etkisinin farkında değildir.

Bir fotovoltaik hücre bile gölgelenirse, komşu hücreler tarafından üretilen enerjiyi etkileyebilir. Bunun nedeni, bir direnç görevi görmesidir.

Güneş panellerinin gölgelenmesi söz konusu olduğunda, uzun ağaçlar ve diğer binalar iki ana suçludur. Bir projeyi analiz etmek ve gölgenin bir sorun olmayacağından emin olmak için planlama sürecinde bu konuya zaman ayırdığınızdan emin olun.

4. Güneş panellerinizi kurmak için bir uzman edinin

Güneş panelleri doğru şekilde kurulmazsa, optimum miktarda güneş ışığı almazlar ve daha az elektrik üretirler.

Panelleri kurarken göz önünde bulundurulması gereken ana şeylerden bazıları yön ve açıdır. Tipik olarak, güneş panelleri maksimum güneş ışığına maruz kalma için 18 ila 36 derece arasında bir açıyla oturmalıdır. Kuzey yarım kürede iseniz, güneş panelleriniz güneye doğru yönlendirilmelidir. Aynı şekilde, güney yarım küredeyseniz kuzeye bakmalıdırlar.

Biraz ironik bir şekilde, güneş paneli verimliliği de sıcaklık seviyelerinden etkilenir. Sıcaklık arttıkça panellerin etkinliği düşebilir. Montaj sırasında güneş panelleri ile çatı arasında yeterli boşluk bırakılmalıdır. Bu, havanın kolay hareket etmesini sağlar ve fotovoltaik güneş panellerinizin aşırı ısınmasını önler.

Tüm bu bilgiler sizin için yeniyse, onlardan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlamak için güneş panellerinizi kurmak için bir uzmanın yardımına başvurmaya değer. Uzman desteğine ihtiyacınız var ise CW Enerji ana bayisi olan bizlere İletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

5. Güneş panellerinizi temizleyin

Güneş paneli temizliği Biriken toz veya kiri temizlemek için panellerinizi temizlemeniz önemlidir.

Güneş panelleri hareketli parça içermediğinden çok az bakım gerektirir. Ancak, yüzeyde toz ve kir birikerek verimliliği azaltabileceğinden güneş panellerinizi ara sıra temizlemek en iyisidir.

Güneş panellerinizi ne sıklıkta temizlemeniz gerektiği, ne sıklıkta yağmur yağdığı ve onları temizlemenin maliyeti gibi çeşitli faktörlere bağlıdır.

Bir yıl boyunca, toz ve kir tabakası çok yoğun olmaz ise yalnızca %5'lik bir düşüşe neden olabilir. Ancak, eğer çok kirlenirlerse - belki de düzenli yağış almayan bir yerde - üretim düşüşü %20'den fazla olabilir. Bu nedenle güneş panellerinizi en az yılda bir kez temizlemek oldukça iyi bir fikirdir. Konu ile ilgili detaylı bilgi almak için Güneş Paneli Temizliği isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

07.10.2022

ŞİMDİ ARA SİPARİŞ VER WHATSAPP